Select Page

Postoje neke osobe koje uvijek privlače pogrešnu vrstu partnera. Pogrešna vrsta partnera su toksične osobe koje stvaraju probleme i ne mare za vaše osjećaje.

Razjasnimo nešto  – ti toksični partneri su oštećeni.

Ipak, mora postojati nešto što ih gura prema vama, zar ne? Ne može biti samo slučajnost. Dakle, razmislite o tome.

Što bi mogli biti razlozi zašto su otrovni partneri privučeni vama?

Evo nekoliko mogućnosti:

Imate nisko samopouzdanje

Primjećuju da se vi uistinu ne volite, tako da ne osjećaju ni da bi se oni trebali. Lako je postati nečija žrtva i ući u taj toksični krug ako se ne cijenite onako kako biste trebali.

Toksični partneri se boje osoba s visokim samopoštovanjem, jer znaju da imaju stvarno visoke standarde kad je u pitanju partner i zato su privučeni nesigurnim osobama.

Previše ste dobri

Toksični parteri će ovo koristiti. Znaju da niste osoba koja će se žaliti ili im pokazati što zaslužuju.

Previše ste dobri, previše ljubazni i ​​imate previše razumijevanja, to je vaš način na koji mu poručujete da se možete nastaviti ponašati kao propalica. I vjerujte mi, hoće.

Previše ste suosjećajni

Ljudi kažu da se suprotnosti privlače. To zvuči romantično u određenoj mjeri, ali u ovom slučaju, to je jednostavno uvrnuto.

Toksični partner će pronaći svoju savršenu “žrtvu” u vašoj suosjećajnoj osobi, jer ćete strpljivo slušati sve njegove probleme. Ako imate empatičnu dušu, osjetit ćete žaljenje prema njemu i željet ćete mu pomoći.

Većina njih laže i glumi kao da su profesionalni glumci, samo da bi dobili malo suosjećanja i koristili situaciju onako kako to žele. Ali, na kraju, plaćate cijenu.

Poznato je da ste osoba koja želi „popraviti“ druge

Imate romantične slike u glavi o tome kako ljubav može premjestiti planine i promijeniti sve. Vjerujete da vaša ljubav i pomoć mogu zapravo pozitivno utjecati na njega i da će se na kraju promijeniti.

Bezuvjetna ljubav liječi ali ako je partner oštećen on ne vidi razlog da se promijeni.

Oštećene i toksične osobe imaju probleme koje moraju riješiti profesionalci, a ne njihove djevojke.

Razočarani ste u ljubavi

Možda ste jednom već bili jako povrijeđeni. Nije lako iscijeliti ”slomljeno” srce.

Toksični partneri namirišu te stvari i privučeni su vama zbog toga što znaju da će lakše iskoristiti nekoga čiji je pogled na ljubav trenutno iskrivljen. Vi padate na njih jer su lukavi i podsvijesno znaju da vas mogu prevariti jer ste tako krhki.

Ne postavljate granice

Niste dovoljno jaki da postavite granice od početka. Možda zato jer ne želite povrijediti njegove osjećaje i/ili zato što ste osoba koja izbjegava sukobe.

To je vaša nesigurnost koja vas čini ranjivom. Morate biti u stanju reći kad je dosta i boriti se za sebe kada imate posla s toksičnim partnerima.

 

Croatian HR English EN