Select Page

Sasvim uobičajeno je za ljude u nesretnom braku da misle da je sreća samo na drugoj strani razvoda. Ironično je to. Kad smo sami, bili bismo sretni da sretnemo nekoga. Kad smo u braku, mislimo da ćemo biti sretni kada budemo sami.

Kada bi samo mogli biti sretni, zar ne? Ali kako doći do toga? Put od uznemirenog braka do osobne sreće nije baš jednostavan?

Znate duboko u sebi da ne možete biti sretni sami. Vaš život ima smisao kada ste dio života neke druge osobe.

Ako se usredotočite na vašu sreću; sreća će vas izbjegavati. Ali ako se usredotočite na svoj brak, naći ćete sreću i za sebe. Drugim riječima, biti sretan nije rezultat vaših pokušaja da budete sretni. To je posljedica  stvaranja uspješnog braka sa vašim supružnikom.

Traženje sreće je poput bumeranga; ako se vraća Vama, onda ste promašili cilj.

To je kao dobar seks. Istraživanja pokazuju da što se više usredotočite da imate dobar seks, to lošije rezultate imate. Ključ dobrog seksa nije dobra fizička kondicija već duboka emocionalna veza. Drugim riječima, dobar seks nije ono što tražite; to je nešto što dolazi kao rezultat dubokog odnosa.

Isto je s vašom srećom. To nije nešto što tražite; to je nešto što proizlazi iz napora koji nadilazi vas.

Najteže vrijeme da se usredotočite na vaš brak je kada ste frustrirani sa svojim supružnikom. Znam to. Znam da bi ste se radije okrenuli prema vlastitoj sreći. Ali ako to učinite, ograničit ćete svoje postojanje. Zatvorit ćete se. Zaštit ćete svoju bol (do određene mjere), ali ćete također okrenuti leđa vašoj jedinoj nadi.

Morate se okrenuti i suočiti s mrakom u svom životu. I ne mislim suočiti se na nekoliko tjedana, a onda odustati jer “to nije uspjelo”. Ključ za većinu bračnih okolnosti je izdržljivost. Trebalo je toliko godina da biste se uvukli u ovaj nered, trebat će više od nekoliko tjedana da se izvučete iz njega.

Ako ste spremni da se posvetite tome da postanete bolji supružnik i popravite svoj brak, onda mi se javite da prođemo zajedno kroz sva pitanja. Učinit ću sve što mogu da vam pomognem i podijelim sa vama iskustva u radu do sada.

Croatian HR English EN