Select Page

Riječ iscjeljenje dolazi od istog korijena riječi kao cjelina – osjećaj povezanosti sa samim sobom, drugim ljudima i svijetom oko nas. Ova tehnika se bazira na gledanju na bolest kao odvojenost a iscjeljenje kao obnovu našeg prirodnog stanja cjelovitosti.

Naše visoko racionalno društvo potiče iluziju odvojenosti – vjerovanje da je naš um odvojen od naših tijela i da su ljudi izolirani jedan od drugog. Taj osjećaj odvojenosti uzima puno energije tako da to doživljavamo kao bolest.

Holoenergetsko iscjeljivanje je metoda koja nam omogućava da odmaknemo iluziju odvojenosti i da iscjeljujemo koristeći svjesnost i energiju cjeline. Bezuvjetna ljubav, prema sebi kao i prema ostalima, je osnovni element ove tehnike. Ljubav nije samo stvar pjesnika i mistika. To je također moćan alat za aktiviranje prirodnog procesa iscjeljenja tijela.

Holoenergetsko iscjeljivanje nije zamjena za klasičnu zapadnu medicinu. Medicinska praksa razvijena u zapadnjačkom društvu je od iznimne važnosti u tretiranju nekih akutnih bolesti, ozbiljnih infekcija i rana. Ali ova praksa predstavlja samo dio iscjeliteljskih alata koji su nam danas dostupni. Možemo imati više koristi ako koristimo ova oba pristupa.

Holoenergetski model nam omogućava da idemo iznad rješavanja simptoma i povežemo se sa našim uzrokom odvojenosti.

Naprimjer, netko tko je kažnjavan i ponižavan u djetinjstvu za nešto što nije napravio može ponijeti u život nesvjesno vjerovanje: ”Bez obzira koliko pokušavao, ja sam loš i zaslužujem patnju.” Jedan od načina kako ova osoba izražava svoj gubitak vjere u njeno pravo na sreću je kroz fizičku bol i stanje bolesti.

Drugi problem na koji osoba izražava bolest je problem u prihvaćanju ljubavi: ”Nisam dovoljno dobar” ; prihvaćanju zadovoljstva u životu, izražena agresivnost i nedostatak povjerenja.

Holoenergetski pristup i proces opraštanja daju nam način da prepoznamo ove limitirajuće obrasce ponašanja i vjerovanja, otpustimo ih i zamijenimo ih osjećajima sigurnosti, prihvaćenosti i ljubavi.

Ovo učenje je bazirano na svjesnosti da kada uđemo u cjelinu kroz osjećaj ljubavi, ogromna energija koju smo koristili za održavanje iluzije odvojenosti od cjeline je oslobođena i može biti usmjerena na iscjeljenje fizičkog tijela, rješavanje emocionalnih problema i poticanje osobne promjene.

Croatian HR English EN