Select Page

Pomažem parovima u krizi identificirati, razumjeti i konačno promijeniti štetne obrasce koji prijete njihovom odnosu. Gotovo desetljeće rada s parovima iz cijelog svijeta.

Teško je vidjeti dinamiku vašeg odnosa jasno iznutra. Čini se da su uzroci poteškoća u bilo kojem braku ili odnosu očiti, ali gotovo uvijek postoje skriveni osobni i interpersonalni čimbenici na poslu. Prepoznavanje ovih skrivenih izvora sukoba i odvajanja zahtijeva stručnost i fino podešeno oko. Moja specijalizacija mi je pomogla da razvijem neuobičajenu sposobnost da vidim gdje je odnos blokiran i što je potrebno da se pomakne naprijed.

Klijenti parovi često su iznenađeni koliko točno možemo identificirati ključna pitanja kroz zajednički rad, a zahvalni su na dobivanju alata i jasnoće potrebnih za ozdravljenje i rast. Olakšano im je da konačno shvate borbe koje ih godinama pogađaju, a ponekad čak i otkrivaju zajednički smisao i svrhu ili značenja u teškoćama koje su imali.

Moj pristup savjetovanju

Odnosi reflektiraju naše najdublje strahove, nade i želje, pa tako problemi veze koji su dovoljno bolni da par zatraži stručnu pomoć vjerojatno neće odgovoriti na rješenja sa improvizacijom, brzim popravcima ili površinskim sredstvima. Jasno je potrebno dublje razumijevanje, uz odgovarajuće alate za promjenu.

Odabir pravog savjetnika znači odabrati pravog savjetnika za vas. Postoji mnogo pristupa za obavljanje ovog posla, ali važno je pronaći pravu poveznicu, nekoga tko nije samo vješt i iskusan, ali se također možete otvorit i povjeriti.

Moj savjetovni pristup uravnotežuje pažljivo slušanje i razumna pitanja s promjenom stavova i praktičnim djelovanjem. Ja sam dobar slušatelj, a  također  sam i aktivan, dajući jasan smjer i povratne informacije, kada su dobrodošle. Klijenti koji imaju najviše uspjeha u radu sa mnom imaju tendenciju da budu ljudi koji smatraju da su razumno uspješni i učinkoviti u životu, voljni su se da rade na sebi, kao i njihov partner i cijene moje iskrene povratne informacije.

Suočavanje s realnošću da nešto moramo dati, da se nešto neophodno mora promijeniti ako želimo vjerovati da će taj odnos preživjeti,to može biti izuzetno teško i zbunjujuće, pogotovo kada put nije jasan. Promjena koju vaš odnos traži od vas možda nije očigledna. Dok istražujemo izazove vašeg odnosa i slične simptome u dubini, vjerojatno ćemo pronaći neka iznenađenja. Idem u dubinu sa svojim klijentima, i otvaram prostor za sve što otkrivamo.

Radim s pojedincima i parovima. Pitajte o savjetovanju za pitanja koja nisu vezana uz odnos, kao što su tuga, anksioznost, trauma, samopoštovanje, asertivnost i još mnogo toga.

Bračno savjetovanje

Savjetovanje o bračnom partnerstvu (terapija parova) može pomoći kada postoji sukob ili udaljenost unutar braka ili odnosa. Uobičajena pitanja mogu uključivati ​​novac, seks, roditeljstvo, komunikaciju, intimnost, granice i različite ideje o tome što je razumno očekivati ​​od odnosa. Iskustva iz djetinjstva i osobna povijest, traume i obiteljski sustavi mogu biti važni faktori.

Kada se destruktivni obrasci uspostavljaju, odnos može zahtijevati pomoć iz vani kako bi se poboljšao. Nezadovoljstvo, kritika, borba, povlačenje, bijes i zlostavljanje supstanci su sve bolni znakovi da je brak u nevolji. Kvalificirani bračni savjetnik može pomoći prekidanju ciklusa pružanjem novih perspektiva, nudeći povratne informacije i mogućnosti za uvid te podučavajući nekoliko bitnih koncepata i vještina vezanih uz partnerstvo.

Čak i najbolji odnosi mogu biti teški. Koliko god dali, i od nas puno traže. Sukob ili udaljenost u vezi može se osjećati izuzetno bolno i obeshrabrujuće, bilo da je to nešto novo ili ako se već godinama događa. Bez obzira na vašu situaciju, promjena počinje jednim korakom. Savjetovanje za parove može pružiti iznenađujuće uvide i značenja, zajedno s mogućnostima za promjenu.

Radim s pojedincima i parovima iz cijelog svijeta. Neki od njih vjerojatno su poput vas. Mnogi moji klijenti uspjeli su razumjeti i preusmjeriti dinamiku odnosa ili riješiti problem specifičnog odnosa. Moj pristup ide daleko iznad standardnih savjeta o empatiji, komunikaciji i sl. Idemo dublje – ulazeći u nesvjesna uvjerenja, uobičajena ponašanja i jedinstvene osobine ličnosti koje oblikuju vaš odnos.

Bračno savjetovanje može pomoći kod:

 • Rješavanja sukoba
 • Produbljivanja intimnosti
 • Komunikacije i razumijevanja
 • Premošćivanja udaljenosti
 • Postavljanja zdravih granica
 • Seksualnog užitka i iscjeljenja
 • Popravljanja ozlijeđenih osjećaja
 • Varanja, nevjere
 • Ljubomore
 • Nekonvencionalni modeli odnosa
 • Suradničko odlučivanje
 • Roditeljstvo, obiteljski sustavi
 • Razdvajanje i razvod

Jeste li par u krizi?

Borite se za razumijevanje vašeg odnosa?

Potrebna vam je podrška i rezultati što je brže moguće?

Radim sa klijentima širom svijeta telefonom i Skypeom.

Zakažite sastanak

Croatian HR English EN