Select Page

Razumijevanje funkcije i snage srca neophodno je za učinkovito djelovanje i kvalitetu života. Fizički svijet, uključujući i naše tijelo, napravljen je od električnih i magnetskih polja energije. Poznato je da je ljudsko srce najjači generator električnih i magnetskih polja tijela. Naučnici su dokazali  da je električno polje srca 60 puta jače od elektro polja mozga. I dokazali su da srce ima 5.000 puta jače magnetsko polje od mozga. To ljudsko srce čini vrlo moćnim!

Fizika kaže da za promjenu atoma fizičke materije, bilo električno polje ili magnetsko polje moraju biti promijenjeni. Srce je toliko jako da može utjecati na oboje! Dok energetski slabiji mozak to ne može. On je više poput računala koje obrađuje i pohranjuje informacije, usmjerava tjelesne funkcije i slično.

Srce ima svoj živčani sustav s kojim može osjetiti, naučiti, pamtiti i obrađivati emocije i vibracijske informacije iz okoline i mozga. Ono dekodira energiju koju prima, a sa svakim otkucajem srca, prenosi te impulse u mozak kako bi ih protumačili i djelovali po tome.

Srce je osjetilo, osjećajni organ koji nas vodi da bismo napravili izbore koji poštuju našu istinu. Ona proizlazi iz naših frekvencija brige, ljubavi i suosjećanja, pomoću kojih pomaže voditi naše razmišljanje i odlučivanje.

Međutim, kada neuronski putovi između mozga i srca nisu aktivirani, intelekt funkcionira neovisno o snazi srca. Budući da nas taj nedostatak povezanosti onda odvoji od nas samih i života, osjećamo se odvojeno. Više nas okružuje strah, nesigurnost, anksioznost, ograničenje, i slično nego nam je bila namjera.

Da bismo preživjeli, nastojimo razviti destruktivne strategije kontrole, obrane, konkurencije, manipulacije ili čak prevaru i borbu za preživljavanje.

Jednostavno rečeno, naše misli utječu na naše osjećaje i emocije. Isto tako, energija srca utječe na našu sposobnost da učinkovito privučemo ono što trebamo i želimo. Razumijevanje toga može nam pomoći da magnetiziramo i kultiviramo kvalitetu života koji želimo za sebe, naše obitelji i svijet. Tajna za kreiranje željene stvarnosti krije se upravo u energiji srca i aktivaciji inteligencije srca.

Doista, s povećanjem globalne nestabilnosti i poremećaja, trebamo putokaz i vodstvo. Zbog toga, srce i njegova mudrost moraju živjeti … kroz srce svakog od nas u brizi za sebe … u brizi  jedni za druge … u brizi za cijeli život. Probuđeno srce nadahnjuje mudrošću i sve nekako izađe na dobro. Vrijeme je da čovječanstvo postane njegovatelj i zaštitnik života, i krene u uspješnu budućnost! Put za to je kroz srce!

Croatian HR English EN